26 Şubat 2010 Cuma

Caner Erkin'in Mücadelesi ve Sarı Kartlar

Dün akşam iyi bir performans gösterdiğini en azından Rijkaard'ın kendisine verdiği görevleri yerine getirmeye çalıştığını düşünüyorum.Ta ki 82.dk'ya kadar. Diğer sarı kart gördüğü maçları da hatırlayınca ağzında çıkan sözler ''Allah Allah yaaa!!!'' oluyordu. En azından kamera görüntülerinden küfür ettiğine rastlamadık daha. Sol bek ve Sol açık için iyi bir alternatif olduğunu ve hemen hem tüm taraftarın kendisini sevdiğini düşünüyorum. Birçok kişi dün gece yaptığı iki anlamsız faul ve takımını yalnız bıraktığından dolayı artık Caner'i sevmeyebilir ya da  bundan sonra her kötü oynadığı maçta acımasız eleştirilerde bulunabilir. Zaten Rijkaard Keita'ya verdiği cezayı ona da verecektir. Bence bize düşen onu acımasız şekilde eleştirmek olmamalı aksine desteklemeliyiz. Bundan sonraki maçlarda sarı kart görmemek adına, rakibe daha yumuşak press yapma eğilimine girecektir tahminimce. Özellikle Trabzon ile oynanan kupa maçında, orta sahamızda rakibin orta sahasını bozan ve en çok pres yapan oyuncu idi. Oynadığı futbolu sert olarak kabul etmemiz gerek ama takımın orta sahasının da zaten sert oynayan oyunculara ihtiyacı var. 

Sert ama kontrollü! Caner sert kısmını başarıyor ama kontrol ve mental kısımda ise zayıf. Caner oynadığı lig maçlarında şu ana kadar 2 sarı kart gördü, kupa maçlarında ise 3.  

GALATASARAY   -    BUCASPOR             28.10.2009    Ziraat Türkiye Kupası
GALATASARAY   -   GENÇLERBİRLİĞİ    19.12.2009    Turkcell Süper Lig
GALATASARAY   -   TRABZONSPOR       23.12.2009    Ziraat Türkiye Kupası
ORDUSPOR        -   GALATASARAY       10.01.2010    Ziraat Türkiye Kupası
KAYSERİSPOR    -   GALATASARAY       06.02.2010    Turkcell Süper Lig

Uefa Avrupa Liginde oynadığı maçlarda ise 5 kez faul yaptı ve bir kez kırmızı kart gördü. Bu istatistiğin en ilginç yanı ise dün gece oynanan maçta sadece iki kez faul yapmış olması ve bu iki faulün de sarı kart ile cezalandırılması.

Canerin mücadelesine bir diyeceğim yok. Ama geçmişte Okan, Emre, Hagi, K.Hakan dörtlüsünün mücadele ederken ve hakeme itirazdan gördükleri sarı kartların, daha sonra sinir harbi yüzünden kırmızıya döndüğü geleneğin tekrar hortlamasından çekinmiyor değilim açıkçası.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...