10 Nisan 2011 Pazar

Unutulan Sağ Bek: Çetin Güngör


Galatasaray'ı yönetmeye çalışıp eline yüzüne bulaştıranların bir diğer sıvama işlemiydi onun Şanlıurfa'ya kiralanması.

Şanlıurfa Spor Toto 1. lig Kırmızı grup kategorisinde 29 haftanın geride kaldığı şu günlerde, 10 galibiyet 11 beraberlik ve 8 yenilgi ile 41 puanla 7. sırada. Grup lideri Elazığ’ın tam tamına 20 puan gerisinde. Geriye sadece 5 hafta kaldığı düşünülünce play-offlara kalması bile mümkün olmayan bir takımdan bahsediyoruz.

Ş.Urfa’nın ligde oynadığı ilk 20 maçta 15 kez ilk onbirde başlama şansı bulan Çetin, son 10 maçta ise sadece 3 kez forma yüzü görmüş durumda. Son haftalarda yerine Gaziantep’in altyapısından yetişmiş kendisinden bir yaş küçük 91 doğumlu Mehmet Yigit oynuyor. Şanlıurfa taraftarları ise, forumlarda neden Çetin Güngör’ün oynamadığını sorguluyor.


2009/2010 Avrupa Ligi’nde deplasmandaki Strum Graz maçında, -6 derecede, A takımda ilk kez görücüye çıkan, Galatasaray taraftarının özellikle pankart açtığı bir isim olan Çetin Güngör’ün geldiği bu nokta attan inip eşeğe binmek dahi değil.



Sabri’nin sakat, altyapıdan yetişmiş başka bir oyuncumuz Uğur Uçar’ın Ankaragücü’ne satıldığı bir sezonda, bundan 3.5 sene evvel gelecek vadeden genç yetenek diye 1 milyon avro ödenerek, Bursa’dan alınan Serkan Kurtuluş’un hala patlama yapmasını bekliyoruz. Halbuki Rijkaard, Serkan Kurtuluş’a geçtiğimiz sezon tüm kupa maçlarında şans vermişti. Şu anki fiziksel yetersizliği ve defansif açıdan eleştirdiğimiz ne varsa Serkan o zaman da aynı durumdaydı.

Bir tarafta Rijkaard dönemi, kupa maçlarında kondüsyonu yetmeyen Serkan Kurtuluş, diğer tarafta Evert Jan Derks’in tavsiyesi ile A takıma çıkmış, ilk resmi maçını da (22 dakika bile olsa) Avrupa Liginde oynamış Çetin Güngör.

1.78 boyuyla hem sağ hem sol bek oynayabilen Çetin Güngör’ün kariyer planında tuzu bulunan Adnan Sezgin’i sevgiyle! anıyorum.

Unutmadan belirteyim, sözleşmesi Mayıs ayı sonunda bitiyor . Yönetimde yaşanan karmaşa ile tüm gözlerin küme düşmeme üzerine yoğunlaştığı bu dönemde, korkarım bu çocuğu unutup gideceğiz. Umarım Cüneyt Tanman’ın başında bulunduğu scout ekibi hatırlar, yoksa Galatasaray’ı yönetenlerin yaptıkları yanlış planlamalar üzerine yazılacak bir tez konusu hazırlanırsa özellikle anlatılması gereken bölümlerden birinin adı Çeto olacak.



Merak edenlere 29. hafta itibariyle Çetin Güngör’ün istatistikleri şöyle:

-Galatasarayda giydiği gibi 90 numaralı formasıyla, 18 maç ilk onbirde başladı.
-11 kez yedek soyundu ve iki kez sonradan oyuna girdi. Oyuna girdiği dakikalar 84 ve 80.
-İlk onbir başladığı hiçbir maçta oyundan alınmadı.
-İki kez sarı kart gördü. Birini Cafercan’ın da oynadığı Şekerspor maçı.
-Pendik maçında 2 gol attığı söyleniyor. Biri 90+3’te kendi kalesine. Ancak resmi olarak iki gol hakkında da bilgi yok.
-Forma giydiği 6 maçta Ş.Urfa gol yemedi. (1/3)
-Ş.Urfa Çetin’in ilk onbir başladığı 5 maçı kaybetti, 6 maçı da kazandı.
-Çetin’in forma giydiği 12 maçta yenilgi yüzü görmedi Ş.Urfa. (2/3)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...