16 Ekim 2010 Cumartesi

Türk Telekom Arena Açılış Maçı


Adnan Polat geçenlerde yapılan divan kurulu toplantısında yeni stadımız ve açılışıyla ilgili bazı bilgiler verdi, stadın açılmasından hemen sonra bazı sıkıntıların olabileceğini belirtti.

Türk Telekom Arena bilindiği üzere Ocak ayında hizmete girecek ama tam anlamıyla hazır olmayacak elbette. En basitinden stadın üstü açılır-kapanır olamayacak ilk zamanlarda. Daha sonraki bir dönemde gerçekleştirilecek.

Konuşması sırasında kulübün mali açıdan henüz düzlüğe çıkmadığını, nakit akışı konusunda bazı sıkıntıların halen devam ettiğini söyledi. Daha önce yapılan mali projelere göre stadın yapılması konusunda geç kalındığını bu yüzden kulübün amacının bir an evvel Aslantepe’de maçlara çıkıp, stadyum gelirlerinin artırılması üzerine olduğunu anlattı .

Bu konuşma sırasında önemli bir bilgi verdi. Stadın Ocak ayında hizmete sunulacağını ama açılış maçını ya da açılış organizasyonunu kastederek ''resmi açılışı ağustos ayında'' planlıyoruz dedi cümleleri arasında. Sanırım kulüp yönetimi görkemli bir açılış planlıyor ve bu açılışın yankısı sadece Türkiye sınırlarında olmayacak.

Hava şartlarının ülkemizde futbol oynamak için müsait olmadığı Ocak ayında, ses getirecek bir açılış organizasyonunun yapılması  pek olası değil aslında. Dünyadaki önemli takımlardan birinin soğuk havada, karda kışta hala bazı sorunları tam anlamıyla çözülmemiş bir stadyumda, açılış maçına çıkması için ikna edilmesi zaten zor olacaktır.

Blogda devam eden bir anket var ve çoğu kişi Barcelona’yı Aslantepe’de açılış maçında görmek istiyor. Ocak ayında Barcelona İstanbul’a gelmez. Para her kapıyı açar ama Barcelona kulübünü buna ikna etmek çok zor olsa gerek. İkna edilse bile Messi'yi, İniesta'yı izlemek mümkün olmaz. Olsa olsa Barcelona’nın B takımını izleriz. Adamlar ön eleme maçlarına bile yedek oyuncuları ile çıkıyorlar zaten.

Tüm bunlar olsa bile açılış maçına karda kışta gidecek taraftar sayısı da o stadı doldur(a)maz. Bunun yanında Aslantepe’ye bağlantı yolları, metro hattı gibi önemli sorunların da tam anlamıyla çözülmüş olacağını düşünmüyorum Ocak ayında.

Bu yüzden Adnan Polat’ın sözleri arasında yer alan ‘’Ağustos ayı’’ yönetimin doğru bir tercihi/projesi olarak ortaya çıkıyor. 

2 yorum:

Görkem dedi ki...

Dediklerine katılıyorum.Birde resmi görünce az önce okuduğum http://lappappa.blogspot.com/2010/10/tt.html yazıdan sonra resim dikkatimi çektide söylemek istedim.Meğer yanlış biliyormuşuz..

mirmak dedi ki...

Daha evelsi akşam beşiktaşlı iç-mimar arkadaşım da bu GS amblemli yolun pek de güzel bir tasarım olmadığından bahsediyordu.

GS armalı o yol haricinde o çok bilinen stadyum tasarımı da güzel bir tasarım tabi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...