27 Aralık 2009 Pazar

Yorumcu mu Teknik direktör mü?Ntv Televole mi oluyor?




Milli takım antrenörlüğü için bir ara adınız geçer gibi oldu...
''Yok, geçmiyor vallahi. Neden geçmiyor onu da anlamış değilim. Ben Milli Takım’ın teknik direktörlüğüne kendimi fazlasıyla yeterli buluyor ve çok da başarılı olacağıma inanıyorum. Ben Türkiye için fırsat olduğumu düşünüyorum ama bunu görmüyorlarsa yapacak bir şey yok. Bu konuyu gündeme de getirmiyorum. Ama Mahmut (Özgener) Başkan'la görüştüm ve alacakları teknik direktör için “Ekip yabancı olacak” dediler. Bir kompleksim de yok, gelirse de elimizden ne geliyorsa yardımcı oluruz. Milli Takım’ın hocası olma beklentim yok onu söyleyeyim. Fakat Türkiye'de bu işin birkaç isim üzerine yoğunlaşması da Türk futbolu adına doğru değil. Mesela Yılmaz Vural’ın bir demeci var, "Fatih Terim, Şenol Güneş, Ersun Yanal, sıra bende" Dört yerli hoca var, dördüncü benim diyor sanki bu hoş değil. Ertuğrul da (Sağlam) Tolunay da (Kafkas) bu görevi başarıyla yapabilir.''


Hafif televole tadında sorular ve yanıtlar ile Ntv ye vermiş olduğu röportajda bu yanıtı vermişti.Sonrasında haberin altında yorumlar fışkırdı adeta.
''Ntv'' ve ''televole tadında'' kelimeleri aynı cümlede sanki biraz yanlış mı duruyor?Sanki evet ama son zamanlarda ntvspor haberlerinin bazılarında başlıklar, içerikle uyuşmayan bir hal aldı.Benim takip ettiğim ve haberlerinin kaliteli olduğu yedi cihan tarafından kabul görmüş bir haber portalının spor servisine yakışmayacak seviyede haberler çıkmaya başladı.
Bazı merkez medyanın internet sitelerinde daha fazla hit almak adına yaptıkları çeşitli hatun resimleri yayınlamak ya da haber ile ilgisinin olmadığı, olsa da sadece teğet geçme hali ile dikkat çekici başlıklar kullanılması gibi yayınlar çıkmaya başladı ntvspor editörlerinden.
Umarız düzelir bu durum.
 Şimdi Rıdvan Dilmen hakkında eleştirel bir yazı daha yazıyor olacağım belki de.Tekrar edeyim herhangi bir garezim yok kendisine.
Ama...
 Geçtiğimiz günlerde Rijkaard eleştirisinde B planından bahsetmişti.Ve sonunda öğrendik.
'Şeytan'' Rıdvan'ın B planı demek ki milli takımın başına geçmekmiş.Genellikle ''Rıdvan Hoca'' deniyor, dikkat edilirse kendisi uzun süredir yorumculuk yapmaktadır.Önce bunun farkına varalım.
Bu arada futbol bilgisi ayrı bir şeydir takım çalıştırmak ise farklı bir bilgi birikimi ister. Hele de bir milli takımı çalıştırmak daha farklıdır.Öncelikle iyi bir teknik direktör olmanız,güzel başarılara sahip iyi bir kariyeriniz olması beklenir.
Bazıları diyecektir, Rıdvan iyi bir hoca, onunda başarıları mevcut.Evet bir başarısı var.98/99 sezonunda Vanspor'u süper lige çıkardı.99/2000 yılında Fenerbahçe'nin başında 11 maçta mağlubiyet görmeden, Uefa kupasında deplasmanda golsüz beraberlik sonrası Kadıköy'de 2 gol ile mağlubiyet yaşayarak MTK'ya elendi. Bu yüzden Fenerbahçe'deki görevinden ayrılmak zorunda kaldı ya da kovuldu.Hoş gerçi o sene Fenerbahçe 3 teknik direktör değiştirmişti. Daha sonra sırasıyla Altay,Adanaspor,Karşıyaka.Bu ikinci lig takımlarında herhangi bir başarısı yok.3 yıl içinde 3 takım değiştirdi. 2003 yılından buyana nerdeyse 7 senedir herhang bir takım çalıştırmıyor.
Avrupa kupalarında herhangi bir takımın başında sadece 2 maçta teknik direktörlük yapmış birinden söz ediyoruz ve Avrupa'da galibiyeti yok.
 Vanspor'u süper lige taşımak meziyetse eğer, her sene BankAsya 2.liginden Süper lige 3 takım çıkıyor.Eğer başarı kriterimiz ve bakış açımız bu ise, her sene 3 tane milli takım teknik direktör adayımız oluyor demektir.Herhalde Sn.Rıdvan Dilmen'in kariyerinin neden milli takım teknik direktörlüğüne yetmeyeceğini buradan anlayabiliriz.
 Ayrıca milli takım teknik direktörü tarafsız olmak zorundadır.Herkes onun için tarafsız ve iyi yorumcu diyor. Kasımpaşa-Fenerbahçe 3-1 maç sonucu Ntv'de kendisinin vücut dilini okumaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. Bir de yukarıdaki fotoğraf tarafsızlığı konusundaki şüpheleri artırmaya yetecektir. 
Rıdvan Dilmen Türkiye ortalamasının üzerinde bir yorumcudur burası kesin fakat yorumculuk konusunda takip ettiğim çoğu blog yazarı Türkiye'deki yorumculardan daha iyi yorumlar/çıkarımlar yapıyorlar.
 Yorumculuk bir kriterse, milli takıma teknik direktör olacak aday sayımız daha fazla ve daha kaliteli anlamına gelir.
Şimdi asıl soruyu sormak gerek kendisine:
 Siz Yorumcu musunuz, Teknik direktör mü?

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...