23 Şubat 2010 Salı

A2 Ligi;Galatasaray-Boluspor:3-0, Emre Çolak'ın Performansı


A2 Liginde Büyükşehir Bld. karşısında deplasmanda aldığı 1-0 yenilgi sonrasında, Florya Metin Oktay tesislerinde üst sahada, 26. hafta maçında Boluspor'a karşı daha mücadeleci bir oyun sergiledi ve oyuna hakim olan taraftı. Daha önce 7. hafta kendi evinde 1-0, 16. haftada ise deplasmanda 2-3 galip gelmişti Galatasaray.

2008-2009 sezonu ve öncesindeki 18 takımlı lig statüsünden, Marmara,Ege,Güney ve Kuzey olarak 4 bölgeye ayrılmış ve her bölgede 9'ar takımın mücadele ettiği bir statüye dönüştürüldü bu sezon Paf Ligi ve adı A2 ligi olarak değiştirildi. Bu ligde maçlar 4 devre olarak oynanmakta yani bir takım bulunduğu bölge liginde rakipleriyle sezon içinde 4 kez karşı karşıya gelecek. Federasyonun sitesinde statünün nasıl olduğu konusunda kesin ve resmi olarak bir bilgi olmasa da, bulunduğu bölge liginde ilk ikiye giren 8 takımın, Türkiye Şampiyonası adı altında oluşturucağı bir grupta, tek maç üzerinden oynanacak maçlarla şampiyon takım belli olacak.Bu son cümlemin ne derece doğru olduğunu bilemesem de söylentiler bu yönde.

Gelelim maça.
Bu maç, benim için Emre Çolak'ın oynaması sebebiyle önemliydi. A takımla düzenli olarak idmanlara çıkmaya başlaması ile Süper Ligde forma bulduğu maçların ardından, kendisinin istikrarını görmek ve gelecekteki performansı hakkında fikir vermesi dolayısıyla takip etmem gereken bir maçtı kendi açımdan.

Çolak, ilk golde defanstan ceza sahasına yapılan ortayı kontrol etmeye çalıştı, tam kontrol edemese de 2 oyuncunun oyundan düşmesine sebebiyet verdi ve poziyonu takip eden Berkin Arslan'a asist yapmış oldu bir bakıma.Cem Sultan ile bir kaç verkaç denemesi ve paslaşmaları, birkaç güzel hareket ve attığı az sayıdaki çalımlar dışında pek varlık gösteremedi. Topla fazla oynadı 3 veya 4 kişi arasına girerek çok fazla top kaybı yaptı.A2 ligi bilindiği üzere üst düzey mücadelenin olduğu bir lig değil. Fakat Emre Çolak bu maçta gösterdiği performans ve fizik mücadele ile A takımda gösterdiği birkaç maçlık iyi oyunu sonrasında bir düşüş içerisinde gibi gözüktü bana. Zaten Nedim Hoca da bunu farketmiş olacak ki, 65. dakika yerini Mertan Caner Öztürk'e bıraktı Çolak.

Bu arada Cem Sultan demişken, kendisi maçta birkaç pozisyon dışında oldukça etkisizdi ve 2 kez ofsayta düştü. Bazıları A2'den Cem Sultan neden oynamıyor takımda forvet kimliğine sahip oyuncumuz yok diyor ama, Cem Sultan Kartalspor'a attığı 5 gollük performans sonrasında 11 gole ulaştı. A2 liginde 23 hafta boyunca sadece 6 gol atabilmiş bir forvetin A takımda ne kadar faydalı olabileceği sanırım gayet açık bu istatistik ile. İlk yarıda bir ikili mücadeleye girdi Boluspor sol beki ile. Omuz atarak topu almak istedi Cem Sultan ve kendisi yere düştü. Bld.spor maçındaki performansı ve bu durumu gördükten sonra Rijkaard'ın neden A takımda Cem'i oynatmadığını daha iyi anlamış oldum.

İzlediğim Bld.spor ve Boluspor maçları sonrasında A2 takımımızda Mertan Caner Öztürk, Cemre Baloğlu, Berk Neziroğulları ve özellikle Berkin Arslan'ın performanslarını beğendim. Berkin Arslan 4 poziyonun içinde olması, yaklaşık 45 metre top sürüp, iki kişiyi çalımlayarak ceza sahasına girmesi ve atığı bir gol ile Boluspor maçında takımın en iyisi idi. Bld.spor maçında ise oyuna sonradan girmesiyle takımın hücumdaki etkinliğinin artmasını sağladı.

Takımdaki diğer oyunculardan kısaca bahsetmem gerekirse, Cemre sol bekte iyi oynayıp hücuma iyi katkıda bulunmuştu Bld.spor maçında.Bu maçta ise defansın ortasında oynadı ve sırıtmadı, son zamanlarda bir çıkış içinde, attığı uzun toplar ise yerini buluyor. Berk,  hücuma katkısı oldukça iyi bir oyuncu,bir asist yapması da bunu kanıtlıyor.Defansta da iyi işler yapıyor sol tarafta. Orta sahada Uğur Ayhan çok mücadeleci, çok koşuyor. Hatta topla en çok buluşan topun olduğu her yerde ayaklarının bir şekilde olduğu bir oyuncu. Defansif açıdan bir sözüm yok ona ama verdiği paslar isabetli değil. Enlemesine ve geriye pasları dışında hücumda etkisi fazla yoktu. Bugün attığı gol de sizi yanıltmasın.Hem Bld.spor hem de Boluspor karşısında orta sahanın ortasında iyi değildi. Golü de zaten sağ beke geçip, ileri çıktığında, sol kanattan Berk'in ortasında kaydetti. İlginçtir orta saha oyuncusu olarak sağ beke geçtikten sonra daha verimli oynadı.Orta sahada ise Cumhur hücuma katkı açısından Uğur'a göre daha iyi oynadı. Bunun dışında defansta Sinan, oyundan çıkana kadar kötü oynamadı ama çok göze batan bir futbol sergilediğini söylemek zor. Defansta Murat Akça'nın sakat, sağ bekte Onur Arıkan'ın kart cezalısı olduğu haftada, Onur'un görevini Ahmet Kesim üstlendi. Cemre ise Murat'ın yerinde Sinan'a eşlik etti. Sakat olan diğer bir oyuncu ise Çetin Güngör bu arada. 7-2'lik Kartalspor maçında, cezasahasına gelen ortaya gelişine harika vuruşu sonrası Çeto'yu izlemek istiyordum bugün ama olmadı, umarız iyileşir o da çabucak.
Kaleci Emre Emirhan ile Rıdvan Kuru ise milli takımdalar.

Blog yazmak konusunda çok önceden başlamış olan hevesim, takip ettiğim bloglar içinde Uğur Karakullukçu ve diğer iyi yazarları okudukça ve tanıdıkça iyiden iyiye arttı. Belki bu konuda onlar kadar iyi olamam ve mesleğim ile zamanım da buna elvermeyebilir ama elimden geldiğince daha sık yazmaya devam etmeyi düşünüyorum. A2 takımın önümüzdeki maçlarını elimden geldiğince takip edip paylaşmak niyetindeyim.

2 yorum:

L dedi ki...

alakasız ama en yakın yer burası, "sınırsız" şıkkı yok ama, benim oyum ona ankette :)

beni bırak, birçok "bilinçli" gs'linin oyu sınırsız"'a gider.

mirmak dedi ki...

evet bu konuda haklısınız sanırım hata yapmışım:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...