23 Haziran 2010 Çarşamba

TRT Spikerlerinin Olmayan Yabancı Dil Bilgisi

Avustralya - Sırbistan maçını izledim bu akşam Lucas Neill'i seyretmek için. İzlemez olaydım. İnsanın seyir zevkini baltalayan, dünyadan bihaber yaşayan spikerler herhalde sadece TRT'de mevcut. Hayır, anlam veremediğim konu, bu adamları seçerken hiç mi bir dil sınavına tabi tutmadınız hiç mi bir sözlü mülakattan geçirmediniz?

Avustralya'da Tim Cahill isimli bir forvet var. Spiker Hakan Arslan, Cahill soyadını 5 farklı şekilde telafuz etmeye çalıştı bütün maç boyunca ve de hiçbirinde tutturamadı. 

Keyhıl, Kehıl, Keeyhıl, Kehil. Bütün maç bunu dinledim sabırla. Ama Tim Cahill gol atınca İngilizce'de sanki yeni bir aksan ortaya çıktı ve o anda koptum, bütün keyfim kaçtı.

Maçın ilk yarısı pek keyifli geçmemişti ama ikinci gol geldikten sonra bir umut doğdu; Avustralya belki gruptan çıkabilecekti. Son dakikalar keyifli olmaya başlamıştı ki Sırbıstan'ın golü ile (wilkshire) vilksaayr diye telafuz edilmesi gereken adamı, vilkşir diye dinlemek ve keyhıl telafuzlarını duymak beni benden aldı, vazgeçtim izlemekten.

Bu ademoğlu sanki sırp kökenliymiş gibi tüm Sırbistan milli takımı futbolcularının isimlerini doğru söylerken birkaç isim konusunda defalarca kez saçmaladı. En azından Tim Cahill konusunda bir karar verseydi iyi olacaktı. Kulak tırmaladı maç boyunca.Vuvuzela sesleri bile daha iyiydi kendi adıma.

Allah rızası için şu maçlara bir ön hazırlık yaparak gelin be kardeşim. Bilmediğiniz kelimelerin nasıl telafuz edildiğini öğrenin yahu. Yuh artık, azıcık kalitenizi artırın be kardeşim! Yıllardır aynı tas aynı hamam.
Yayıncılık desen aynı, çalışanlar desen zaten ordan burdan toplama adamlar gibi...

Maç biter oyunculara, teknik direktörlere mikrofon uzatırlar, maç sonrası görüşleri duymak için. Bu TRT spikerleri reklamlardan sonra yayına dönerler çeneleri boş boş laf yapar. Susun be kardeşim, bari şu oyuncuların dediklerini dinleyelim, anlayalım değil mi?  Yok illa ki esenlikler dileyeceksin. 

Öyle bir yayın yapıyorsunuz ki Ömer Üründül yorumları ve vuvuzela sesleriyle birlikte insanın ciddi anlamda esenliğe ihtiyacı oluyor.

Yaptıklarınızı bildiğinizden esenlik diliyorsunuz, milletle dalga geçiyorsunuz, diye düşünmeden edemiyor insan. 

Süperlig de dahil olmak üzere önemli ligleri, kupaları, maçları ne zaman yayınlayacak bu NtvSpor?Ne zaman kurtaracak bizi bu çileden, ne zaman bu kaliteyi gösterecek bu beceriksiz insanlara?

Özlemle duyurulur...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...