30 Temmuz 2010 Cuma

Bir Kısa Film de Taraftardan...

Galatasarayımız yeni sezonun ilk resmi maçına çıktı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun bu sezon. Takımın yanı sıra taraftarımız da son dakikalardaki kısa filmiyle resmi olarak ıslıklama sezonunu açmış oldu. Daha önce bir yazı yazmıştım, Elano hakkında. Görünen Elano'dan önce ıslıklayacak başka birini bulmuşlar. Mesaj açık: ''Aykut'a yediği golden dolayı teşekkürlerimizi bir borç biliriz''

UltrAslanlar 17 haziran'da kendi internet sitesinde bir açıklama yapmıştı ve bazı kararlar aldıklarını belirtmişlerdi. Buradan görebilirsiniz bu kararları. Biz bunlara bir göz atalım dilerseniz.

¤ Tribünümüzde lay lay lom türü, uyutucu, sıkıcı bestelerin önünü kesip, daha keskin, net baskı hissettiren bestelerin sayısını arttıracağız.

¤ Dünyada örnek olmuş bütün tribünlerin ses düzeylerinde düşüş olsa bile, alkışı hiçbir zaman bırakmadığını gözlemledik.Bunun için bu sene tezahüratlarımız esnasında alkışa daha fazla önem vereceğiz

¤ Kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmemektedir.Ancak, sesimiz kısılıncaya kadar desteğimizi göstermemiz gereken maç gününde, Galatasaray ismini bağıramayacak, etrafında olup bitenin ne olduğunu anlayamayacak, iki ayak üstünde durmayı beceremeyecek kadar alkol tüketip maça gelmek, kendi egolarını ve çıkarlarını önde tutmak ne Galatasaraylılık ne de ultrAslan duruşuna asla yakışmamaktadır.Bu şekilde maçlara gelenler, o günü eğlence ve bir sosyal aktivite gibi görenler Galatasaraylılık ve ultrAslan duruşu ve kimliği ile hareket etmemiş olacaklardır.Galatasaray sevdası sosyal bir aktivite değildir derken neyi kastettiğimizi umarız açıklayabilmişizdir.

Bu akşamki maçta, alınan bu kararlara oldukça uyulduğunu gördük. Özellikle uyutucu beste ile ilgili söyledikleri...Sonrasında Aykuıt'u ıslıklamaları...

Kendilerini ultra diye lanse edenlerin, alınan kararlardan haberleri yok anlaşılan ya da ultraslan'ın yerine başka bir takım taraftarı geldi maç izlemeye. O golleri Aykut yedi ama bir sorumlusu da ultrAslan bozuntularıdır. Kardeşim yeteri kadar bağırsaydın sende! Aykut'u ıslıklayacağına rakibi ıslıklasaydın evvelden. UltrAslan gittikçe rezilleşiyor, umarım kendilerini feshederler ve Aslantepe'de daha iyi bir taraftar oluşumu gerçekleşir.

Takıma gelince Ayhan ve Barış paratoner gibiler. Oynadıkları futbol tüm şimşekleri üstlerine çekiyor. Gerçek anlamda artık yolları ayırmanın zamanı geldi. Rijkaard'ın hala onlardan bir şeyler beklemesi inanılmaz kötü. Bizim gördüğümüzü Rijkaard'ın görememesi mümkün değil, peki ama neden hala bu adamlar takımda? Bunu oldukça merak ediyorum. Sarp belki fiziği ile defansif orta saha rolünü kulübeden gelerek devam ettirebilir ya da orta sahada oynayacak başka oyuncularla daha iyi olabilir zaman zaman ama onuda kulübede görmek isteyenlerimiz çoğunlukta olsa gerek.

Rövanş maçımız haftaya. Rijkaard ne yapıp edip bu takımın tur atlamasını sağlamalı, yoksa hem yönetimin hem kendisinin başı çok ağrıyacak. Turu geçer miyiz? Geçeriz ama bu orta saha ile mümkün değil. Bu takımın orta sahasında  artık başkaları oynamalı. Bugüne kadar olmadı bunu bir sene boyunca tecrübe ettik. Barış Ayhan ve Sarp üçlemesi ile artık devam edemeyiz, artık başka seçenekleri denemeliyiz. Bu A2'den Cumhur olsa bile, ki artık bu akşamki orta sahadan daha iyi olduğunu oynamadan gösterdi, Ayhan ve Barış yerine başkaları oynamalıdır. En acilinden yeni orta saha oyuncuları gerekli bu takıma. Jan Polak haberlerini duyunca hepimiz tepki gösterdik neredeyse ama şu bir gerçek ki, Jan Polak hem Ayhan'dan hem Barış'tan daha iyi oyuncu. 

Bilemiyorum neden Rijkaard'ın beğenilmeyen tüm orta saha oyuncularını bu maçta oynattığını. Yönetime bir şeyleri işaret etmek istedi. Bakın orta sahamızın transfere ihtiyacı var bu adamlarla sezon bitmez demek istedi belki de. Ama ilginçtir ki, yönetime kaleci transferi gerekliliğini gösterdi. Bu gece ıslıklanan Aykut'un da bundan sonra forma şansının az olmasını ummaktan başka çaremiz yok. En azından kendi adıma ultrAslan'ın tribünden futbolcu ıslıklamasını duymak istemiyorum artık. Bu beni çok üzüyor. Bundan sonra herkesin beklediği üzere umuyorum Ufuk kalede olacaktır. Fakat asıl üstünde düşünmemiz gereken, uzun süredir kaleci antrenörü olarak çalışan Nezih Boloğlu'nun kalecilere neler verdiğidir.Aykut'dan ziyade bunu sorgulamanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Bu geceyi bir daha yaşamamak üzere kapatalım ve umalım ki becerikli yöneticilerimiz orta sahaya iki güzel transfer yapsınlar. Bir forvete bir de kanatlara lütfen...

2 yorum:

Gala's dedi ki...

Bence işe oluşumun adını doğru yazarak başlamalısın. Maçı tekrar izlersen beste söylendiği sırada numaralı ve kapalı alttan ıslıklama geldiğini görürsün. uA ya karşı son zamanlarda nötr üm ama yazındaki yanlışlıkları da söylemek isterim. Aykut asla beste bırakılıp ıslıklanmadı. uA beste söylediği sırada ıslıklandı.

mirmak dedi ki...

Gala's bilgilendirme için teşekkürler. Maalesef izleme şansım olmadı tekrardan.

Yorumunu geç yayınladığım için kusura bakmayasın. Bu sıralar çalışıyorum. Ancak karasularımıza girdiğimizde interneti kullanma şansım oluyor.

sevgilerle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...