21 Haziran 2010 Pazartesi

Kalleşsin Sen Elano!


                
Elano sen geldin Türkiye'ye. Gelirken dedin ki, Dünya Kupasında oynayabilmem için düzenli forma giymem lazım, ondan geldim. 

Sen geldin bizim takıma. Biz seni havaalanında karşıladık. Bak biz de bir Arda var. Onu böyle karşılamadık biz. Lincoln vardı senin vatandaşın, bildin mi? Onu da çok sevdik ama o da senin gibi kalleş çıktı. Maç kazandırdı aslında bize çok, bazı maçlarda şov yaptı resmen süper topçuydu ama bizim Bülent abimize fuck off dedi. Anladın mı Elano, fuck off dedi. Yabancılar kızınca böyle der ama bizim buralarda, hele hele ulu orta böyle küfür edemez kimse. Bizim Bülent Korkmaz çok küfürbazdır, ben karşılaştım onla, ağzı çok bozuktur ama, hele hele Lincoln gibi bir yabancının ne haddine, kimse küfür edemez.

Lincoln denilen senin vatandaş yetenekliydi ama bizim takıma ayak uyduramadı. Sonra bizim yerli oyuncular filan beğenmedi onu. Bak sen 1 asist 2 gol attın dünya kupasında ikinci maçlar tamamlanırken. Daha böyle bir istatistik yok ama biz anlamayız böyle şeylerden Elano. Bizim yerli oyuncular ne derse o olur. 

Mesela Sabri var bizde, Uğur var, bizim Arda'mız var. Bak Arda'nın canını sıkma, sahada topu ona ver kendin oynama hiç. Canını sıkarsan Arda'nın, sana da bir yumruk atar antrenmanda. O bizim kaptanımız. Bizim altyapıdan yetişti. O yüzden bil ki, senden değerlidir. Gerçi Arda kız arkadaşıyla biraz fazla takılıyo. Oynamadı senin gibi o da ikinci yarı. O yüzden kaybettik şampiyonluğu zaten. Arda oynasa kesin şampiyonduk ama o kaledeki sırık var ya. Hem onun yüzünden hem de Arda yüzünden kaybettik. 

Aslında sende ne cevherler varmış ama sen oynamadın bizim takımda Elano. Gelince bir gol attın ağzımıza bir parmak bal çaldın ondan sonra da oynamadın Elano. Kalleşsin Elano. Kendini düşündün sen. Aslında bizim takım şampiyon olurdu ama senin yüzünden olamadık. Sen gelince görürsün Ali Sami Yen'de...

Bak bizim bir Küçük! Hakanımız var. Bakma adının küçük olduğuna kendisinin kalemi Büyük! Çok büyük bir kalemi var ne yapacağını bilemiyor. Ona buna sallıyor zaten. Kendisi yabancıları sevmez Türklere hayran. Mesela Türkler osursa önemli değildir, ama yabancılar osursa terbiyesiz olurlar.. Zaten bu yabancıların kültürleri böyle. Onlar için normal böyle terbiyesiz şeyler. O yüzden bil ki yabancı düşmanıyızdır biz. Oyanayacaksan oyna doğru düzgün ama öyle oynamadın bizde. Kendi milli takımında böyle iyi oynadığından, görürsün Küçük Hakan'ın hışmına uğrayacaksın. 

Bizler zaten sevmeyiz yabancıları Elano. Biz Türküz Elano. Biz Türkler var ya sizi sahadan silmiştik. Dünya Kupasında. Biz Türkler tüm dünyadan daha iyi biliriz bu futbolu. Bizim Türkiye'deki yorumcular sizin gibileri çok gördü Elano. Sen ne kadar iyi oynarsan oyna önemli değil. Geleceksin burda maç çevireceksin. Bizim ligde her maç 1 gol 1 asist yapman lazım. Sen geldin bu ülkeye Alex'ten daha iyi bir oyuncu olduğun için geldin. Biz seni öyle bildik ama sen 5 tane gol bile atmadın. Nerdeyse asistin yok Elano!

Napıcaksın bu kadar koşup Elano? Koştun koştun da ne oldu? İstatistikler açıklandığında en çok koşan oyunculardan oldun belki ama bizim gözümüzde bir hiçsin artık Elano. Bak Alex'e, bak ta örnek al! Brezilyalı dediğin Fenerbahçe'dekiler gibi olur Elano. Şov yapmıyosun, nerdeyse artistik hareketin yok senin. Elin belinde gezeceksin Elano. Brezilyalı dediğin öyle olur. Onlar kadar olamadın!Yuh sana Elano!

Sen zaten kendine oynadın. Yatarak top çaldığın zamanlar oldu belki ama şimdi biz anladık seni. Sen kaçak dövüştün hep aslında. Bizim takımda yürekli oynamadın. Yerde yattığın, sakatlık geçirdiğin zamanlar oldu belki ama biz anlamayız Elano, sen burda tekmeye kafa uzatmadın.

Sen bize ihane ettin Elano!

Bak Elano bizim UltraAslan var. Taraftar gurubumuz. Hani sürekli Nevizade Gecelerini söylüyolar ya. Hah işte  onlar. Bak onlar ıslıkladı Arda'yı. Yarım saat ıslıkladılar ya Franco'yu. Onlar kim mi Elano? Ooo sen nasıl bilmezsin onları? Bak bu arkadaşlar 15-16 yaşında. Bunlar Galatasaray'ın en büyük taraftarıdır Elano nasıl bilmezsin onları. Bir senedir burdasın öğrenemedin gitti bizim ülkeyi. Bak bu arkadaşlar portakalda vitaminken 14 sene şampiyon olmayı beklediler, olamayınca yine de takımı desteklediler Elano. Şimdi niye ıslıklıyolar diye sorma sakın. Adamlar'ın daha anaları babaları belli değilken bu adamlar Galatasaraylı olduklarından o kadar beklediler ki şampiyon olmayı; artık yetti, tak etti canlarına. Alpaslan Dikmen var bak senin yerinde olsam, onun mezarına filan giderdim UltrAslan'ın gözüne girmek için. Allah rahmet eylesin iyi adamdı, hayatta olsa seni severdi Elano ama bizim UltrAslan sevmez artık seni! Dünya Kupasında, kendi milli meselende öyle oyna, gel bizim takımda asist bile yapma olmaz ki Elano! Senin sonun da Arda'dan, Franco'dan farksız Elano!Biz kalleş adamları sevmeyiz. Sen gel Sami Yen'e biz seni de güzelce bir ıslıklayalım.  

Kalleşsin Elano! Kalleşsin sen! Sen gel hele bizim buralara hele bir maçta formsuz ol, iyi oynama. Biz sana hemen Ruhsuz diyeceğiz Elano! Bizim medyamız sana böyle demeye hazır Elano. Biz de hazırız zaten seni suçlamaya. Senin amacın zaten para kazanmak, başka kulüplere gitmek istiyosun. Transfer yaparak para kazanacaksın değil mi? Biz anlamayız profesyonel oyuncu filan, senin gibi ruhsuz adamları ıslıklarız biz. 

Biz Türküz Elano, biz yabancı hayranları değiliz. Seni Ali Sami Yen'e bekliyoruz Elano. Sen gel hele, bizim UltrAslan'a 14 yaşında yeni arkadaşlar katıldı. Onlar biliyor senin ne kadar yüreksiz bir adam olduğunu, nasıl kendine oynayan bir adam olduğunu biliyor. Onlarla birlikte ıslıklayacaz seni Elano.

En büyük biziz Elano, sizler gelip geçici adamlarsınız, biz var ya biz, bizler kalıcıyız. Küçük Hakan Medyasını takip ederiz, yeri gelir talimat alırız, bedava bilet alırız, takımın formasını değil UltrAslan ürünleri satın alırız biz büyük taraftarız Elano. 

Biz ultrAslan'dan daha iyi Galatasaraylı yoktur, olamaz şu dünyada.

Sen gel hele, gel Ali Sami Yen'e.

Gel de gör UltrAslan'ın ve bizim Medya'nın büyüklüğünü!

Not: Ayrıca bkz.
Elano ve Islıklamaya Hazır Küçük Hakanlar

5 yorum:

Görkem dedi ki...

Dün Ntvsporda maç sonrası yorumlara baktım.Soru Elano'nun neden Türkiye'de böyle oynamamasıydı.Rıdvan Dilmen Elano'nun taktik oyuncusu olduğunu takımın ihtiyacı olan şeyleri yaptığını ,tabi takım kalitesi olarak da brezilya'nın daha üstün olduğunu falan söyledi uzun süre konuştular Sergen Yalçın'a sıra geldi adamın dediği şu ; "Elano bu kadar uzun süre konuşulcak bir oyuncu değil ki Brezilya milli takımında herkez iyi oynar." Bu söz herkez Barcelonayı Şampiyonlar ligi şampiyonu yaparla aynı mantığa sahip,dar ve küçük düşünen insanlar bunlar.Değil Elano Messi gelse harcarlar bu ülkede.

buriel dedi ki...

guzel yanlisi yazmissin da, yok mu bu isin dogrusu? onu da okumak isterdim..

Adsız dedi ki...

bu elano degıl mi,selcugun sutuna egilen,bu elano değil mi rakibine pres yapmayıp,göz ucuyla markaj yapan,butun sezon kendini sakınan..bana kımse anlatmasın elanoyu bugun brezılyadada gsden farklı oynamıo etliğe sütlüğe karışmadan al ahmetten ver mehmete..ancak biz bunu istemiyoruz..zannedersem biz ondan appiah olmasını bekledik..elano galatasaray da olmadı dostum..bı an önce satılsın..

mirmak dedi ki...

Sevgili Adsız,

Keşke isminle hitap edebilseydim.

Elano'dan Appiah olmasını beklemek biraz ironik değil mi?
Elano'nun defansif yetenekleri yok değil ama bu adam kendi ağzıyla söyledi: kazanan takımın bir parçası olmak beni mutlu ediyor, diye ve kariyerinde de hep böyle olduğunu belirtti.

Açıkçası şunu söylemek gerek, bazılarımız elano'dan farklı şeyler bekledi, medyaya kulak asanlar ve inananlar ise başka bir beklenti içine girdiler. Medyadaki yorumcu geçinenlere bakarsak(misal Hakan Şükür, Küçük Hakan) onlara göre de Elano Alex gibi olmalıydı. Bizim bakış açımızda bir sakatlık var. Biz tüm brezilyalılara Alex tüm orta saha oyuncularına Appiah benzetmesi yaparsak, yıllar boyu Hakan Şükür tipinde forvet, Servet tipinde defans arar dururuz. Futbolda başka gerçekler var ve bizim futboldan anlamayan İlker Yasin tadında medyamızın bu gerçeklerden pek haberi yok ya da işlerine gelmiyor.

Sana katılmıyorum. Yazdığım gibi Elano'yu oynadığı mevki ile değerlendirmek lazım. Defans oyuncusundan gol kralı olmasını bekleyemeceğin gibi, Elano'dan da kaleci gibi gol kurtarmasını bekleyemezsin.

Ha Appiah şimdi nerelerde?
Bak Elano Dünya Kupasında daha şimdiden 1 asist 2 gol attı. Bizim ülkemizde bunu başarmış kaç tane appiah geldi bugüne kadar?

Metehan dedi ki...

Yazı biraz duygusal olmus gibi türk filmleri aklıma geldi niyeyse :).. Evet bazıları yerinde oynatılmadı diyor yoksa iyi oyuncu diyor..bazıları da hemen gönderilmeli diyor..ben birinci gruptan yanayım..umarım bu sene yerinde oynatılır ve başarılı olur 2.grup da susar..gerçi bu sefer de u dönüşü yaparlar ama olsun..eline sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...