24 Mart 2010 Çarşamba

Copa Amsterdam 2010 ve Galatasaray A2 takımı


Bu sene 5.'si düzenlenecek olan Copa Amsterdam'a, Galatasaray A2 takımı da davetli. Daha önce 2006'da Fenerbahçe ile birlikte katılmıştık. Fenerbahçe'nin 8. sırayı aldığı o sene, eski adıyla Galatasaray Paf Takımı yarı finalde Brezilya'nın Cruzeiro takımına 4-1 kaybetmişti, sonrasında Ajax ile oynanan üçüncülük maçını da 3-2 kaybeden Cafercanlı, Mehmet Güvenli, Uğur Uçarlı kadro 4. olmuştu. Cafercan ise attığı 7 gol ile gol kralı olmayı başarmıştı. Ertesi yıl ise Galatasaray katılmazken, Fenerbahçe tekrar davet edildi. Fenerbahçe 2007'de ise 6. sırayı alabildi.

Bu turnuva uluslararası bir turnuva ve daha ziyade altyapı açısından belirli bir seviyeye ulaşmış ya da potansiyeli olan kulüplerin davet edilmesiyle gerçekleştirilmekte. Bunu söyledikten sonra, ''nasıl olur Fener'in bizden daha iyi mi altyapısı var? Niye davet etmişler iki sene üst üste?'', diye bir soru düşebilir aklımıza. Çok bilgi sahibi olamadım ama Fenerbahçe'nin Hollanda da bir şubesi olduğunu öğrendim. Genellikle Hollanda takımlarının çoğunlukta olduğu bu turnuvaya, Fenerbahçe'nin de Hollanda'da şubesi olması dolayısıyla, ismi ile katılmış olması fikri oluştu bende. Nitekim Fenerbahçe altyapısı 1999 / 2000 senesinden bu yana Paf liginde şampiyonluk görmedi. Bunun yanında turnuvaya davet edilecek takımları belirleyen bir danışma kurulu var. Bu kurulun içinde II.Fatih Terim döneminde takımda olan Frank De Boer ile Ajax'ın eski başkanı John Jaakke de bulunuyor.

Bu sene bizim A2 dışında katılacak diğer takımlar ise şöyle:

AFC Ajax
Az Alkmaar
Chealsea FC
Botafogo - Brezilya
Fluminense - Brezilya
Chivas Guadalajara - Meksika
FC Nord Holland

Maçlar 22, 23 ve 24 Mayıs'ta oynanacak. Takımlar ilk gün birer maç yapacak. İkinci gün ise gruptaki diğer iki maçını tamamlayacak. Son gün ise yarı final ve final maçları var. Yukarıdaki sekiz takım, kura çekimi yapılarak iki gruba ayrılacak. Bu iki grupta averaj ve puan bakımından ilk ikiye giren takımlar yarı final oynayarak kupayı almaya çalışacaklar. Diğer takımlar ise gruptaki puan durumlarına göre 5/6 ve 7/8.'lik mücadeleleri yapacak. Bu arada kura çekimi de 2 Nisan'da yapılacakmış.

Copa Amsterdam, Hollanda ve Galatasaray altyapısını düşününce, acaba bu işte Hollanda Üçlüsü; Jan Derks-Neskeens-Rijkaard'ın  bir parmağı var mıdır diye düşünmeden edemedim açıkçası.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...