21 Mart 2010 Pazar

Trabzonspor 1 - 0 Galatasaray, Yeni Bülent Korkmaz: Emre Güngör

Galatasaray'ın defans oyuncusu olarak uzun yıllar forma giyebilecek bir oyuncusu var bence. Emre Güngör, bana bu akşam Bülent Korkmaz'ı hatırlattı. Bayrak Adam da iyi oynardı maçlarda. Defansta rakiplere yerinde müdahalelerde bulunurdu. Bazen öyle anlarda öyle yerlerde bulunurdu ki derin bir oh çekerdik onun ismini duyunca. Topun kaleciyi geçtiği anlarda bile topun çizgiyi geçmesine izin vermezdi. Ama, Bülent Korkmaz Avrupa maçlarında inanılmaz hatalar yapardı. Ali Sami Yen'de Şampiyonlar Liginde bir Borrussia Dortmund maçı desem, herhalde birçoğumuz hatırlarız. İnanılmaz bir ıska yüzünden kaybetmiştik o maçı da tıpkı Emre'nin kaybettiği o top gibi. Şimdi dönüp bakıyoruz ve Büyük Kaptan'ı hep iyi şekilde hatırlıyoruz. Bence Emre de çok çalışarak bu takımın Puyol'u olabilir. Sonuçta kızmamak gerek ona bu hatası yüzünden. Gereksiz çalıma girip basit oynamayarak rakibe bir gol hediye etti ama birçok pozisyonu da engelledi. Maçın tekrar görüntülerinde görebilir misiniz bilmem ama, Engin Baytar Lucas Neill'i geçti ve Leo Franco ile karşı karşıya kaldı. Leo bu topu çıkardı ama top onun bacakları arasından geçseydi bile Emre çizgide idi. Bence bu pozisyon Emre Güngör'ün defansif olarak gayet iyi olduğunun  göstergesi. Bu akşam onun yaptığı hata ise tamamen orta sahanın hatasıdır diye düşünüyorum. Eğer orta saha oyuncuları olarak, defans oyuncularınızın bu kadar baskı yemesine izin veriyorsanız topu ileri taşıyamıyorsanız, bütün suç sizindir.

Daha önce yazmıştım. Orta sahamız pres yapan, ön alanda baskı kuran takımlara karşı oynayamıyor. İlk yarıda Fenerbahçe maçında da böyle olmuştu. Haftaya da böyle bir maç izleyeceğiz kanımca. Orta sahamız topu ileri taşımak konusunda yeterince beceriksiz oyunculardan kurulu olduğundan, artık yiyeceğimiz bu tip gollere kızmak yerine alışmalıyız. Daha önce de Topal'ın, Servet'in kaptırdığı toplar yüzünden gol yemiştik. Çok açık ve net! Bu takım pas futbolu oynamaya çalışıyor fakat beceremiyor. Yapabildiği en iyi şey pas konusunda uzun toplar çıkarmak. Bunu da takımda en iyi yapan oyuncu Elano. Neill ve Caner de bunu iyi yapabilen isimler. Ancak bu gece ne Elano ne Caner iyi oynadı. Özellikle Caner'in attığı uzun toplar, kornerler de dahil olmak üzere neredeyse hiç yerini bulmadı.

Galatasaray aslında bu uzun top oynama sevdasından hemen vazgeçmeli ama kısa pas yapabilecek bir orta sahamız da olmayınca geriye başka seçenek kalmıyor Rijkaard-Neskeens açısından.Bu takım, ya uzun top yaparak zevksiz futbol oynayacak, ya da defans hattımızın orta sahamızla birlikte kısa pas yapabilme ve topu ileri taşıyabilme kapasitesini artırıp, hücum kombinasyonlarıyla zevkli maçlar izletecek. Bu ikincisi zor olanı tabi ve Jo yüzünden bu takım sahada kolay olanı yapmaya çalışıyor bu sıralar. Takım bir ara o kadar çok uzun top atar olduk ki, maçı izlerken, acaba Servet oyuna girdi de ben mi farketmedim, dedim kendi kendime.

Bu arada daha önce Keita, GSantos, Jo ve Elano'yu Bmw'nin yeni M5 modeline benzetmiştim Kasımpaşa maçı sonrasında. Bu takım saatte 305 km hız yapacak gibi ama Arda topu ayağında fazla tutarak takımın birinci viteste kalmasına sebep oluyor demiştim. Takımın hızlı ve tek pas oynaması gerekirken Arda'nın topla oynaması yeterince ızdırap verici ancak ileride forvetlerin top tutamadığı maçlarda Ardasız oynamak daha büyük bir ızdırapmış, bunu da bu akşam acı çekerek öğrendik sanırım.

Topal&Sarp Beceriksizim Sol Ayağım Yok Anonim Şirketinden herhangi biri oynadığında, Barış ve Elano'da bu şirkete ayak uyduracaksa Galatasaray'ı yeni mağlubiyetler bekliyor demektir. Şunu üzülerek söylemeliyim ki, belki de Ligdeki ön kötü orta saha oyuncularından bir kaçı bizim takımda. Seneye en az 2 kaliteli orta saha oyuncusu alınması gerektiğini düşünüyorum. Topal ve Barış iyi yedekler olabilirler belki ama şampiyonlar ligini kaldıracak kapasitede oyuncular olmadıkları kesin.

Avni Aker'de bizim takımda oynayan, hörgücü olan bir canlı gördüm sanki. Koşmayan pek mücadele etmeyen bir deve gibi ağır hareket eden bir ''16'' numara vardı ikinci yarıda.

Bu orta saha ile önümüzdeki maçta kötü bir sonuç ile karşılaşırsak Sami Yen'de buna da pek şaşırmamak gerekir. Umarım daha fazla puan kaybetmeden Şampiyonlar Ligine katılma şansı elde ederiz.

3 yorum:

Gala's dedi ki...

Arda - Elano ve iyi bir ön libero. En siyahisinden.

Nasıl olur sence seneye?

Eğer Elano ve Arda'yı koşturabilirsek müthiş olur bence.

mirmak dedi ki...

Gala's aslında Elano ve Arda denemek gerekli artık hatta geç bile kaldık ve ısrar edilebilir bu beceriksiz orta saha oyuncuları bu kadar kötü oynamaya evam edecekse. Topal'ı arkaya alıp denenebilir sezon sonunda kadar. Ya da Caner Elano ikilisi denenebilir,yine Topal arkada...

Caner ve Arda değişmeli oynabilirler. Yine Santos tan 4-2-3-1 de 3'ün ortasında oynaması beklenebilir. Topal Elano ortadaki 2'liyi oluşturabilir. Açıkçası seneye ileri top taşıyabilen vücut çalımı atabilen defansif orta saha oyuncusu şart ama Elano'nun yanına da bir box to box kesin gerekli.Bakalım Musa Çağıran nasıl olacak bu bölgede...

orta sahamız inliyor tek bildiğim bu. Umarım Fener maçında galip gelebiliriz.

saygılar

Gala's dedi ki...

tamam anladım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...